Lang weekend Drenthe

Donderdag 11-03-21 t/m Maandag 15-03-21

 

Dag 1 - Op deze 1e dag van ons lange weekend op Park Westerbergen in Echten (Drenthe) hebben we vanuit Enschede een tussenstop gemaakt aan het Ketelmeer bij de Zwolse Hoek, om de vele regen en harde wind die er deze dag stond te trotseren, vandaaruit zijn we naar Echten gereden om ons in te checken op het park, dat tevens als uitvalsbasis zou dienen voor het hele weekend.

Dag 2 - Na een heerlijk zelfgemaakt ontbijt, zijn we vandaag vertrokken richting Giethoorn, ook deze dag zag er wat het weer betreft niet zo veelbelovend uit! In Giethoorn aangekomen, zagen we direct hoeveel weersomstandigheden van invloed kunnen zijn op het aantal toeristen, het was er nl. ontzettend rustig en stil, hierdoor was het wel mogelijk om veel plaatjes te schieten van de vele mooie huisjes, grachten en bruggetjes zonder dat er veel bezoekers liepen.

Dag 3 - Op deze dag stond onze 1e echte wandeling gepland, en wel in Nationaal Park Dwingelderveld te Ruinen. Wederom ging deze dag gepaard met stormachtige wind en flinke hoosbuien, ondanks dat hebben we toch een behoorlijke wandeling gemaakt van rond de 14 km. Een beetje verkleumd en flink nat geregend zijn we weer richting het park gereden. Zie foto's op Wandelmatties.nl

(https://www.wandelmatties.nl/wandeltochten-2021/wandeltochten-maart-2021)

Dag 4 - De wandeling van vandaag ging richting Havelte en wel op het Holtingerveld (Hunebedden) in Darp, deze dag waren de weergoden ons beter gezind en hebben we naast een paar druppen regen, regelmatig de zon gezien en stond er ook aanmerkelijk minder wind, gelukkig maar! Een mooi gebied met 2 prachtige hunebedden. Zie foto's op Wandelmatties.nl

(https://www.wandelmatties.nl/wandeltochten-2021/wandeltochten-maart-2021)

Dag 5 - Op onze laatste dag op het park hebben we ons uitgecheckt en tot slot nog besloten om een rondje in en rond Ommen te doen om nog enkele oude bezienswaardigheden te bezichtigen en wel enkele Molens, een Havezathe en een Kasteel, hiermee hebben we ons heerlijke weekend afgesloten en zijn we huiswaarts gekeerd, al met al weer een geweldig en avontuur met vele mooie foto's.