Weekje Noord-Brabant

Maandag 29-05-23 t/m Vrijdag 02-06-23

 

Dag 1 - Op maandagochtend 2e pinksterdag zijn we vertrokken uit Enschede voor een weekje Noord-Brabant, met eindbestemming Bedafse Bergen bij Uden, met een tussenstop in Hernen bij een kasteel en in Batenburg bij een ruïne van een kasteel, zijn we uiteindelijk aangekomen bij onze Boslodge op Park Sandberghe.

Dag 2 - Vandaag stond er een prachtige kastelen- en ruïnetocht op het programma, gestart vanaf ons onderkomen bij de Bedafse Bergen. Het eerste kasteel dat we bezochten was "Huis Zwanenburg" op Landgoed Zwanenburg, daarna hebben we het "Kasteel Heeswijk" in Heeswijk-Dinther bezocht. Na een korte break hebben we in Middelrode ruïnes van Het Poortgebouw en van het Landgoed Seldensate bekeken. Als laatste een bezoek gebracht aan Kasteel Henksenhage in Sint-Oedenrode.

Dag 3 - Op de derde dag van ons uitstapje hebben we zoals gebruikelijk onze wekelijkse wandeling gemaakt, dit keer in de buurt van Uden, in het natuurgebied Bedafse Bergen.

Verslag van deze wandeling (31-05-23) op Wandelmatties.nl

Dag 4 - Op deze dag hebben we een welverdiende rustdag ingepland, even heerlijk op het terras gezeten bij het restaurant op 't park en daarna lekker genietend van de zon☀️op onze veranda van de Boslodge op het park.

Dag 5 - Tijdens deze laatste dag hebben we een tussenstop gemaakt in Volkel en een bezoekje gebracht aan de Vliegbasis Volkel, om te kijken of we misschien nog enkele vliegtuigen konden spotten.